Σάββατο, 5 Μαΐου 2012

Αστερίξ                                          Αστεριξ ο Γαλάτης
Το Αστερίξ ο Γαλάτης είναι το πρώτο τεύχος του Αστερίξ, από τους Ρενέ Γκοσινί (σενάριο) και Αλμπέρ Ουντερζό (σχέδιο). Ο Ρωμαίος εκατόνταρχος θέλοντας να ανακαλύψει ποιό είναι το μυστικό της δύναμης των Γαλατών στέλνει ένα κατάσκοπο στο γαλατικό χωριό. Η ταυτότητα του κατασκόπου αποκαλύπτεται όταν αυτός χάνει το ψέυτικο μουστάκι του, αφού όμως έχει ανακαλύψει ότι η δύναμη των Γαλατών οφείλεται σε ένα μαγικό ζωμό που φτιάχνει ο δρυίδης Πανοραμίξ. Με το φίλτρο, ο εκατόνταρχος θεωρεί ότι θα μπορούσε να νικήσει τον Ιούλιο Καίσαρα και να γίνει αυτοκράτορας ο ίδιος. Έτσι, οργανώνει την απαγωγή του Πανοραμίξ για να πάρει τη συνταγή.
περισσότερα   ΕΔΩ
 


          Αστεριξ - ο Uderzo σκιαγραφημένος από τους φίλους του
εδώ μπορείς να δεις τον ίδιο τον Uderzo να συμμετέχει στο κόμιξ                                  Αστεριξ - το δώρο του καίσαρα
Αστερίξ είναι ο τίτλος ενός κόμικ των Ρενέ Γκοσινί (σενάριο) και Αλμπέρ Ουντερζό (σκίτσα). Η ονομασία του προέρχεται από το βασικό χαρακτήρα της σειράς: Αστερίξ. Η σειρά ξεκίνησε το 1959 και γράφτηκε στα Γαλλικά. Μετά τον θάνατο του Γκοσινί (1977) ο Ουντερζό συνεχίζει ως σήμερα τις ιστορίες με τους κατοίκους του Γαλατικού Χωριού που αντιστέκεται στους Ρωμαίους. Η δράση τοποθετείται στο 50 π.Χ. Όλη η Γαλατία έχει πέσει στα χέρια των Ρωμαίων. Όλη; Όχι! Οι κάτοικοι ενός μικρού χωριού της Αρμορικής, χάρη στο μαγικό φίλτρο που παρασκευάζει ο δρυΐδης Πανοραμίξ, και που τους δίνει υπερφυσική δύναμη, συνεχίζουν να αντιστέκονται στους Ρωμαίους. Μην ξεχνάς ότι υπάρχει ο μικρός λατρεμένος σκυλάκος ο Ιντεφίξ. 
περισσότερα   ΕΔΩ
;
  • 25ο Δημοτικό Νίκαιας Β1

  • Blogger Wordpress Gadgets